صدای اعتراض دانشجویان فنی

صدای اعتراض دانشجویان فنی

صدای اعتراض دانشجویان فنی

صدای اعتراض دانشجویان فنی

کوروش در قرآن

کوروش در قرآن
  


سلام.عکس ، تصویر آرامگاه کوروش که در ۷۰ کیلومتری شمال مرودشت در منطقهٔ پاسارگاد استان فارس واقع شده‌است.

نکته قابل ذکر که کمتر مورد توجه قرار گرفته و شاید برای شما جالب باشه اشاره قرآن به کوروش است.خداوند در آیات 83 تا 98 سوره کهف قرآن کریم داستانی را از فردی به نام ذوالقرنین بیان می کند که بزرگان تاریخ می گویند که ذوالقرنین همان کوروش است اما عده ای بر این گفته خرده می گیرند و می گویند ذوالقرنین اسکندر است.در تفسیر این آیات علامه طباطبایی و آیت آلله مکارم شیرازی بر این باورند که ذوالقرنین به دلایل زیر همان کوروش کبیر ، پادشاه هخامنشى است :

1. ذوالقرنین شخصیتى است که خداوند به او تمکن در روى زمین و قدرت و اختیار داده است و این با شخصیت کوروش که بر بخش عظیمى از آسیا و اروپا دست یافته و نخستین امپراتورى بزرگ تاریخ را تأسیس کرده است ، توافق دارد.

2. ذوالقرنین مطرح شده در قرآن خداشناس و موحد است و کوروش هم خداشناس و یکتاپرست بوده است و معقول ترین تاریخى که براى ظهور زرتشت یاد مى شود ، بین قرن ششم پیش از میلاد با تاریخ حیات کوروش توافق دارد .

3. ذوالقرنین سفر یا لشکرکشى به غرب یا مغرب خورشید داشته است و این با لشکرکشى کوروش به سیبرى در آسیاى صغیر و تسخیر آن سرزمین انطباق دارد.

4. ذوالقرنین سفر یا لشکرکشى به شرق یا مشرق خورشید داشته است و این با لشکر کشى کوروش به جنوب شرقى و (مکران و سیستان ) و شمال شرقى (حدود بلخ ) انطباق دارد.

5. ذوالقرنین با قومى وحشى مواجه شده است و این با رفتن کوروش به سمت شمال و نبرد با اقوام وحشى «سکا» که به عبارتى همان یأجوج و مأجوج هستند ، انطباق دارد . در این جا کوروش اقوام وحشى را عقب مى راند و در معبر داریال سدّى با آهن و مس مى سازد که هنوز بقایاى این سد برپاست.

  6. این شخص ( ذوالقرنین ) بسیار سخی و خوش قلب بوده و به جمع مال و منا ل علاقه ای نداشته است.

اگر زندگی اسکندر را مطالعه کنیم در می یابیم که اسکندر یک فاتح نیرومند است که در تمام فتوحاتش با تکیه بر نیروی نیزه و کشتار به اهدافش می رسیده پس او اصلا مهربان و دادگر نبوده گرچه او غرب تا شرق را فتح نموده است.مسیر حرکت اسکندر مانند ذوالقرنین نیست و هیچ گاه سدی برای پناه دادن قومی بنا نکرده است.

منابع برای مطالعه بیشتر درباره این موضوع :

تفسیر المیزان ، علامه طباطبایی ، جلد 13

داستانهای قرآن و تاریخ انبیا در المیزان ، حسین فعال عراقی ، جلد 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد